Perinteinen verhoilu

Perinteisellä verhoilulla tarkoitetaan vanhoja pystyjousitettuja huonekaluja, joissa täytteinä käytetään mm. meriheinää, haapalastua sekä jouhia. Pienemmissä tuoleissa ei välttämättä ole jousia lainkaan vaan pelkkä pehmustekakku pintaverhoilun alla.

Käytän aina parhaiten huonekalun ikään ja tyyliin soveltuvia materiaaleja ja perinteisiä työtapoja parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseen.

Perinteinen verhoilu on rahallisesti arvokkaampaa sillä työtunteja kuluu vaahtomuovihuonekaluja rutkasti enemmän, mutta kestävyys ja luonnolliset materiaalit ovat todella sen arvoisia!

IMG_1179.JPG

Teollinen verhoilu

Teollisella verhoilulla tarkoitetaan moderneja vaahtomuovihuonekaluja, joiden joustinjärjestelminä toimii yleensä siksak-jouset tai erilaiset kumi- ja tekstiilivyöt.

Vaahtomuovilla on tietty käyttöikä joka määrittyy sen laadusta ja kovuudesta. Kun käyttöikä täyttyy ja muovi väsähtää menettää se kimmoisuutensa ja silloin on aika vaihtaa pehmusteet uusiin.

Vaahtomuovin laadulla on väliä mistä syystä en käytä niitä halvimpia vaan panostan parempaan, jolloin käyttöikä ja -mukavuus monikertaistuvat!